OM OSS

Företaget som gör helhetslösningar!

Energiteamet i Umeå AB startades år 2012 efter en sammanslagning av Lundgrens Rör samt Elcentralen AB och sedan dess blivit en efterfrågad aktör på marknaden. Detta tack vare våra kunniga och servicemedveten personal som har lång och gedigen erfarenhet av branschen.

 

Vi är ett företag som sätter stort värde på hög moral, trygghet och närhet till våra kunder och anställda. Vi vill vara en arbetsgivare som ger våra medarbetare möjlighet att vara delaktiga och utvecklas.

Det unika företaget som både borrar och gör kompletta anläggningar. Företaget som ger dig en helhetslösning för all din teknik i fastigheten och ger dig tips om olika energilösningar. Energiteamet i Umeå tar hand om din gamla oljepanna och installerar en värmepump så du får en rejäl besparing. Även om du har ett stort företag kan du installera en värmepump som gör att du tjänar både pengar och miljö!

Att genomföra energibesiktningar och se vad just du kan göra för att spara pengar är något som Energiteamet i Umeå gör. Företaget startades av Henrik Lundgren och Magnus Bäckström i maj 2012, nu har företaget totalt femton anställda. Henrik har arbetat som rörmokare i 20 år och Magnus har arbetat med fastigheter, 1998 började han arbeta med värmepumpar och startade ett hobbyföretag tillsammans med Henrik. Företaget köpte borriggar som används till att borra för dricksvatten.

 

Idag arbetar företaget med olika lösningar för energibesparing. Energiteamet utgår från vilken åtgärd som passar bäst för din fastighet – berg- eller jordvärme, luft-luft eller luft-vatten. Företaget är inte låsta till en viss leverantör av värmepumpar utan ser till vad som passar bäst för dig. Som fastighetsägare kan du spara, allt från 10 000 – 200 000 kwh och du får en anläggning som är lättskött. Inom två till tio år har du tjänat in din pump!

Det är huvudsakligen två ben som företaget arbetar med dels borrning och värmepumpar, dels traditionellt VVS-arbeten vid nybyggnation, reparation, underhåll i både stora och små fastigheter.
– Idag arbetar man med pexslang som är plaströr och pressmaskiner istället för att man svetsar tunga järn och kopparrör, berättar Henrik.


– Det viktigaste är att kunden är nöjd, personalen trivs, att hålla det vi lovar och erbjuda en helhetslösning, som även innefattar tid- och pengaåtgång så kunden aldrig behöver fundera, avslutar Magnus.

henrik.jpg
Henrik Lundgren
magnus.jpg
Magnus Häggström